Стерилизирани гъби натюрел - Форум
Сряда, 22.02.2017, 19:23
Добре дошли Гост | RSS
Добре дошли в сайта за риболов на река Искър в околностите на град Роман!

Риболов в Роман

Стерилизирани гъби натюрел - Форум

[ Нови съобщения · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » За всекиго по нещо » Зимнина » Стерилизирани гъби натюрел
Стерилизирани гъби натюрел
bossДата: Петък, 30.12.2011, 17:43 | Съобщение # 1
Старши риболовец
Група: Администратори
Съобщения: 136
Статус: Offline
Най-подходящи: печурки, манатарки, трюфел, млечница, брезовка, млади, дребни и здрави. Почистват се, измиват се и се бланшират (попарват) в кипяща вода с 2% готварска сол и 0,5% винена киселина (на 1 л. вода – 20 г. сол и 5 г. винена киселина). Продължителността на бланширане е: за младите и дребни – 4-6 минути, за по-едрите – 6-8 минути. Веднага след бланширането гъбите се охлаждат със студена вода, остават се да се отцедят 5-6 минути, след което се нареждат в буркани на височина 1-2 см. под ръба. Заливат се с топла заливка: 20 г. сол, 2 г. лимонена киселина на 1 л. вода. Бурканите се стерилизирант не по-малко от 70-80 минути.
 
Форум » За всекиго по нещо » Зимнина » Стерилизирани гъби натюрел
Страница 1 от 11
Търси: