Паниран праз с кайма - Форум
Петък, 23.06.2017, 19:23
Добре дошли Гост | RSS
Добре дошли в сайта за риболов на река Искър в околностите на град Роман!

Риболов в Роман

Паниран праз с кайма - Форум

[ Нови съобщения · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » За всекиго по нещо » Ястия със свинско месо » Паниран праз с кайма (Ястия с месо)
Паниран праз с кайма
bossДата: Четвъртък, 08.12.2011, 16:36 | Съобщение # 1
Старши риболовец
Група: Администратори
Съобщения: 136
Статус: Offline
Продукти:

5 стръка праз лук
2 яйца
3 с.л. брашно
1 глава лук
400 г кайма
3 с.л. доматено пюре
4 с.л. олио

Приготвяне:

Празът се нарязва на парчета с дължина 5-6 см. Парчетата се пускат във вряща подсолена вода за около 5 минути, за да омекнат. Изваждат се, отцеждат се, овалват се в брашно с малко сол, после в разбитите яйца и се пържат в силно сгорещено олио до златисто. Панираният праз се нарежда в широка и плитка тенджера. Отделно се запържва ситно нарязаният лук до златист цвят, прибавя се каймата , доматеното пюре и малко вода се и се оставя да поври 5 минути. След това сместа се изсипва върху наредените парчета праз, разпределя се равномерно, прибавя се малко вода и ястието се задушава на умерен огън около 10 минути.
 
Форум » За всекиго по нещо » Ястия със свинско месо » Паниран праз с кайма (Ястия с месо)
Страница 1 от 11
Търси: