Панировка с бира - Форум
Събота, 21.01.2017, 19:32
Добре дошли Гост | RSS
Добре дошли в сайта за риболов на река Искър в околностите на град Роман!

Риболов в Роман

Панировка с бира - Форум

[ Нови съобщения · Членове · Правила на форума · Търси · RSS ]
Страница 1 от 11
Форум » За всекиго по нещо » Кулинарни рецепти с риба » Панировка с бира
Панировка с бира
bossДата: Вторник, 17.01.2012, 13:56 | Съобщение # 1
Старши риболовец
Група: Администратори
Съобщения: 136
Статус: Offline
Продукти:
500 грама брашно,
2 яйца,
1 чаша бира,
50 грама масло,
сол и подправки.

Приготвяне:

Вземете малка тенджерка. Внимателно отделете жълтъците на яйцата от белтъците. Жълтъците сложете в съдинката, в която ще приготвяте панировката.

За ваше удобство можете да разбъркате жълтъците с миксер. Сипете към тях чаша бира и разбъркайте до получаване на еднородна смес. Пресейте брашното през сито, за да се насити с кислород.

Изобщо при приготвянето на което и да е ястие с брашно се препоръчва винаги то да се пресява, което ще позволи на ястието да стане по-бухнало. Брашното се прибавя постепенно към бъдещата панировка и се бърка добре, за да не останат бучки.

Прибавете към панировката 50 грама олио. Можете вместо него да използвате олио. Посолете сместа. Отделно разбийте яйчените белтъци и внимателно ги прибавете към сместа.

Ако ще панирате пилешко, е много подходящо да добавите малко червен пипер, къри или съвсем малко счукан чесън.
На панировката за риба или скариди много добре подхожда щипка черен пипер или бял пипер.
Парчетата, които ще панирате, потапяйте първо в чинийка с брашно, а след това в панировката, после отново в брашното и пържете в дълбок тиган с гореща мазнина.
Панировката, приготвена на основата на бира, великолепно подхожда за приготвянето на различни продукти. Много е подходяща за риба, пилешко, зеленчуци и кренвирши.
 
Форум » За всекиго по нещо » Кулинарни рецепти с риба » Панировка с бира
Страница 1 от 11
Търси: